Kick off -tilaisuus DigiIN-hankkeelle! DigiIN luo ratkaisuja, joiden avulla kaikki pysyvät mukana sosiaali- ja terveydenhuollon digipalveluissa. Hanke on osa Strategisen tutkimuksen neuvoston Kulttuuri teknologisoituvassa yhteiskunnassa -ohjelmaa. Mukana hankkeessa ovat THL:n lisäksi Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Laurea-ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto ja Ikäinstituutti.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti hankkeen eri työpakettien työhön osallistuville, mutta myös muille digisyrjäytymisen ehkäisystä kiinnostuneille.

Ohjelma

Kahvia tarjolla aulassa klo 9 alkaen

9.30 Tervetuloa! Tarja Heponiemi, tutkimusprofessori, THL.

9.35 Katsaus sote-digin nykytilanteeseen, Hannele Hyppönen, tutkimuspäällikkö, THL.

9.50 Miten digitalisaatio vaikuttaa asiakastyöhön? Lilli Väisänen, johtava ylihoitaja, TtM, prosessivastaava, Helsingin sosiaali- ja terveystoimiala.

10.00 DigiIN-hankkeen tavoitteet, Tarja Heponiemi, tutkimusprofessori, THL.

10.10 Mistä DigiIN koostuu? Työpakettien vetäjät haastattelussa.

10.30 Kahvia ja pientä suolaista

10.45 Älypuhelimet esiin: vaikuttamisen paikka

11.00 Syrjäytyminen ja osallisuus digitalisoituvassa yhteiskunnassa, Sanna Aaltonen, yliopistonlehtori, Itä-Suomen yliopisto.

11.20 SeniorSurf-toiminta ja kokemuksia ikäihmisten elämästä digitalisoituvassa Suomessa, Liisa Tiainen, SeniorSurf-toiminnan vastaava asiantuntija, Vanhustyön keskusliitto.

11.30 Automaattisesti uloskirjattu – ikääntyvät vieraskieliset digikuilussa, Susanna Lehtovaara, suunnittelija, Jade-toimintakeskus, Käpyrinne ry.

11.40 Loppukeskustelu ja tilaisuuden päätös, Tarja Heponiemi, tutkimusprofessori, THL.